Utvid plassen ved bruk av elegante og sikre glassdører

Glassdører er et flott valg for de som er lei av det vanlige bildet av “dører”.

Glassdører er et flott valg for de som er lei av det vanlige bildet av “dører” og som ønsker å diversifisere interiøret på kontoret sitt.

Dører er en integrert del av ethvert rom. For å skape en enhetlig romstil og et smakfullt interiør, er dørene enten fremhevet eller koordinert i fellesrommet. Ved å bruke glassdører kan man oppnå begge effektene, ettersom glass er et takknemlig materiale som kan behandles på forskjellige måter slik at det skiller seg ut. Glassdører skaper en bredere romeffekt og gir også ekstra belysning.

Innvendige dører i glass er i stand til å begrense rom, men skaper fortsatt effekten av tilstedeværelse. Glassdører gir eksklusivitet til interiøret i rommet, deres levetid er lang ved normal bruk, og dørene endrer ikke form som et resultat av miljøeksponering. De skades ikke av fuktighet, og slår seg aldri.

Til tross for at glassdører (rammeløse) ikke lenger er et nytt fenomen i arkitektur, fortsetter bruken å øke. Herdede glassdører, som en gang ble ansett som eksotiske, dekker flere og flere anvendelsesområder hvert år. Nå er det ganske vanskelig å finne steder som ikke bruker rammeløse glassdører laget av herdet glass. Prestisjefylte butikker, supermarkeder, forretningssentre, kontorsentre, privat sektor: hus og leiligheter, samt offentlige bygninger og offentlige institusjoner (busstasjoner, jernbanestasjoner, flyplasser, osv.) – her kan du se glassdører overalt.

Mot slutten av det 20. århundre, ga den utbredte “Hi-Tech” stilen nye ideer og fremmet bruken av glassdører og skillevegger ikke bare i kommersielle og offentlige anlegg, men også i boarealer. Glassdører uten rammer ble også aktivt brukt i badstuer, bad og dusjkabinetter.

Nye termiske forsterknings- eller herdingsteknologier har sikret mekanisk styrke og sikkerhet i bruken Etter herding endres krystallgitterstrukturen i glasset, så det er fire til fem ganger mer holdbart enn vanlig. Hvis det herdede glasset knuser, vil det bryte opp i hundrevis av små (omtrent 1 cm i diameter) biter med sløve kanter, og dermed eliminere risikoen for skade. Derfor er alle glassdører og skillevegger i dag for det meste laget direkte fra herdet glass.

Triplex-teknologi er også utbredt. Triplex er faktisk flere kombinerte glass, med polymerfilmer limt mellom lagene. Ved knusing vil filmen forhindre fragmenter å skade en person ettersom det ikke spres glassfragmenter da disse holdes på plass av filmen. I praksis er det også vanskelig å bryte glassdører, de kan bare bli skadet av støt med skarpe gjenstander på kanten av døren. Denne typen dører er vanligvis 8-10 mm tykke, selv om 12 og 14 mm tykt glass også er vanlig.

Glassdører passer for innendørs inndelinger, de passer godt inn i moderne åpne kontorlandskap. I seg selv slites ikke glass ut og eldes ikke, levetiden under normale driftsforhold kan være veldig lang. Herdede glassdører blir stadig mer populære, de kan være helglass eller i en aluminiumsprofil, med frostet eller transparent glass, med en dekorasjon på det eller med en bedriftslogo på det.

Glassdørbladet kan være både hengslet og skyvbart. Industrielle glassskillevegger vil gjøre interiøret lysere ikke bare på grunn av utseendet, men selvfølgelig også med sin evne til å overføre lys. Den frostede glassoverflaten kan brukes til å skape en mer personlig og privat atmosfære.

Enten du velger et tradisjonelt design eller et moderne utseende, kan glassdører bidra til å forbedre designet. Fargen og designet på rammen påvirker også utseendet på den valgte døren og sikrer kompatibiliteten med resten av romdesignet.

 

Glassdører er spesielt praktiske og holdbare, de kan ikke skades av svingninger i relativ luftfuktighet og temperatur. Glassdører krever ikke spesielt vedlikehold, og de er veldig enkle å ta vare på ved å bruke vanlig glassrens. Det er viktig å følge produsentens vedlikeholdsinstruksjoner for å holde glassdøren din i orden og forlenge levetiden. Hvis du bruker og vedlikeholder glassdører i henhold til instruksjonene fra produsent, kan de faktisk vare mye lenger enn andre typer dører.

Uansett hvor du installerer glassdører, vil de alltid være attraktive – du vil ønske å gå inn i dem.